Program 5. juni
09:00 | Alt du trenger å vite om generativ KI i 2025
Generativ KI er på full fart inn i norske sykehus. Bjørn Fjukstad fra DIPS gir deg oversikten du trenger, hva du bør vite, og hvordan teknologien vil endre helsesektoren allerede i 2025.

09:30 | Det er den draumen: KI-baserte rollespill
"Draum" (draum.com) ble lansert i 2024 som en løsning for KI-baserte rollespill for utdanningsektoren. Løsningen brukes på ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo, hvor elevene kan bryne seg på fagspesifikke rollespillscenarier definert av lærer. Foredragsholder var daglig leder i Draum AS og vil gå gjennom erfaringene med lansering av KI i utdanningssektoren. Kanskje blir det også tid til et rollespill !?

Foredragsholder:
Svein Willassen
10:05 | Kunstig intelligens: når er det "høy risiko" ifølge MDR og AI Act?
I 2024 ble KI-forordningen (AI Act) endelig vedtatt i EU. Forordningen legger opp til et nært samspill med medisinsk utstyrsforordningen (MDR), for å unngå doble krav og prosesser. Samtidig innføres en rekke nye krav. Men mange av kravene gjelder bare for KI-systemer med "høy risiko". Hva som regnes som "høy risiko" innen helse er derfor et nøkkelspørsmål for alle som arbeider med regulatorisk etterlevelse.

Foredragsholder:
Mathias Hauglid
10:35 | Automatisk fordeling av henvisninger i sykehus
Praktiske erfaringer med fine-tuning av språkmodeller til valg av legegruppe, basert på henvisningstekster i Ortopedisk klinikk på Ahus

Foredragsholder:
Fredrik A. Dahl
Fredrik A. Dahl har PhD innen nevralnett basert KI fra UiO. De siste fire årene har han jobbet med maskinlæring anvendt på medisinske bilder og tekst. Før det har han 16 års erfaring med medisinsk statistikk og helsetjenesteforskning.
11:35 | Egenutviklet KI i Helse Vest
Helse Vest IKT sitt KI-team støtter Helse Vest med å utnytte hele potensialet av KI-teknologi i hverdagen. Vi skal ha en oversikt over de forskjellige KI initiativer i Helse Vest, som hvordan transkriberings- og språkmodeller kan hjelpe oss med å identifisere hjerneslags-pasienter ved 113-samtaler, hvordan språkmodeller kan automatisere registrering av legemidler i uønskede hendelser, svare ut spørsmål om Mage-Tarm utfordringer ved MT-skolen, eller å automatisk generere epikriser basert på informasjon fra pasientjournalen.

Foredragsholder:
Christian Autenried
Christian er utdannet matematiker fra Ludwig-Maximilians Universitet München med PhD fra UiB. Han jobber i dag som DataScientist og teamleder av team KI i Helse Vest IKT. Han har jobbet de siste 7 år med maskin læring og KI i forskjellige prosjekter (med forskjellige datakilder og datatyper [strukturerte data, audio-data, tekst-data]) innenfor Helse Vest. I de siste årene var hovedfokus på språkmodeller og spesielt på klinisk spesialiserte språkmodeller i Klinisk NorBERT prosjekt (prosjektleder).
13:00 | Samtale til sammendrag (demo)
Info kommer

Foredragsholder:
Anders Sandbu Strand og Petter Stene Pettersen
13:30 | Hva om DIPS automatisk tilpasset seg brukeren?
Med bruk av data kan DIPS bedre forstå hva brukeren ønsker å gjøre. Da kan brukeren få bedre støtte til å utføre arbeidet sitt. Vi tar på innovasjonshatten og kjører demo med behandlingsplan som eksempel
-2-1.jpg)
Foredragsholder:
Eivind Holt
Eivind bruker 20 års erfaring i DIPS til å utforske om ny teknologi kan støtte helsearbeidere.
14:00 | Den agentiske fremtiden til DIPS
Info kommer

15:00 | Hvordan generativ KI forbedrer hverdagen for NAV-medarbeidere:
Læring fra utviklingen av den digitale assistenten Bob / Nav kontaktsenter tar imot flere millioner henvendelser på telefon og skriftlig hvert år. I en telefonoperasjon av denne størrelsen teller hvert sekund. Som et ledd i det kontinuerlige arbeidet med å forbedre kvalitet og effektivitet har vi utviklet en digital veilederassistent som kalles Bob. I dette innlegget vil du få høre om suksesskriteriene i pilotfasen, hvordan testing og pilotering gjennomføres, og hva som skal til for å sikre riktig og god adopsjon. Vi vil også dele de foreløpige resultatene og hvordan Bob bidrar til å gi medarbeidere i Nav en bedre hverdag.

Foredragsholder:
Stine Hanssen
15:30 | Kvalitetsarbete i realtid. Kan AI göra behandlingen av svårläkta sår till ett väsentligt genombrottsområde i sjukvården?
Funktion Sår med AI-drivna systemet SeeWound som stödjer sköterskan och undersköterskan vid såromläggningen genom bildanalys från en vanlig dokumentationsbild. Den Digitaliserade informationen från såromläggningen aggregeras sedan för skapa en övergripande virtuell samordningsfunktion, som kan informera valfri organisation om sårpopulation, objektiva utfallsmått, kvantitativ jämförelse av vårdkvalitet mellan behandlande enheter samt erbjuda konkreta rekommendationer kring möjliga interventioner för organisationen. Allt helt automatiserat.

Foredragsholder:
Karl Lindborg
Karl har solid erfaring fra helse og IT. Han har mastergrad i helseinformatikk fra Karolinska institutt og er doktorgradsstudent innen AI og vanskelige sår ved Linköpings universitet. I tillegg til å være medgründer av Seber Medical har Karl erfaring fra Handtverksdata, en SaaS-leverandør innenfor ERP-løsninger
09:00 | Arena Mobil - Når digitalisering møter virkelighetens vaktliste
«Det viktigste tiltaket for å gi fagfolkene en enklere hverdag, er å gjøre journalen tilgjengelig på mobiler og nettbrett». Med Arena Mobil får du journalen i lomma - men blir den brukt av helsepersonell og gir den verdi? I denne sesjonen får vi høre LIS Lege BIanca fortelle om "når digitalisering møter virkelighetens vaktliste" og hvordan Arena Mobil har revolusjonert hennes arbeidshverdag.

Foredragsholder:
Tore Mørkved og Bianca Fiorentino Slotfeldt
Tore Mørkved leder apputviklingen i DIPS, er utdannet sivilingeniør IKT og har bakgrunn som systemutvikler. Tore har ledet utviklingen av Arena Mobil siden 2018 og er opptatt av gode mobile brukeropplevelser og å skape målbar verdi med teknologien. Bianca er lege i spesialisering i kardiologi ved SUS og aktiv DIPS-bruker. Opptatt av effektivitet, smarte løsninger og optimalisering - både i helsevesenet og ellers. Har sterk tro på at teknologi kan løse mange av dagens utfordringer, frigjøre oss fra tidstyver og la oss fokusere på fag og pasienter.
09:30 | Hvordan ser en FACT-tavle ut når den er utviklet med, og for, de som faktisk bruker den?
I dette innlegget får du et innblikk i hvordan vi i DIPS jobber brukersentrert med designmetodikk for å utvikle en ny digital FACT-tavle. Målet er å skape et tidsbesparende arbeidsverktøy som gir helsepersonell bedre oversikt, reduserer dobbeltarbeid, bedrer pasientsikkerheten og støtter tverrfaglig samhandling. Vi får også med oss Erlend Bønes, som vil gi et faglig innblikk i sin forskning på IKT-utfordringer i dagens FACT-team – og hvorfor behovet for mer treffsikre løsninger er større enn noen gang.

Foredragsholder:
Erlend Bønes og Tiril Andrea Bennett
10:05 | En ny digital æra i helsevesenet: Strukturert journal for kreft setter kursen
Norge går nå inn i en ny fase med avansert kreftbehandling, der økt behov for detaljerte og systematiske pasientforløp krever innovative løsninger. Det nasjonale interregionale prosjektet Strukturert journal for kreft legger grunnlaget for fremtidens digitale helsevesen gjennom standardiserte løsninger, datadrevet beslutningsstøtte og effektiv ressursbruk. Prosjektet skaper nye muligheter for internasjonalt forskningssamarbeid og sørger for at norske helsetjenester oppfyller nasjonale og internasjonale kvalitetskrav.

Foredragsholder:
Tine Hunt og Anne Fossum
10:35 | Pasientens legemiddelliste (PLL) i Arena - hvordan vil det påvirke brukerne
Innføring av Pasientens legemiddelliste (PLL) er et viktig steg for å øke pasientsikkerheten og redusere feilmedisinering, men det vil også bidra til å effektivisere en ellers hektisk hverdag på sykehusene. Vi vil i dette foredraget gå litt ned i detaljene om hvordan innføring av PLL i DIPS Arena påvirker sluttbrukeren.

Foredragsholder:
Kjetil Jørgensen
Kjetil Jørgensen jobber som produktleder for medikasjon i DIPS.
11:35 | Bedre er alltid en mulighet
Med hjelp fra rådgivere i DIPS, er det mulig å jobbe smartere i DIPS Arena. DIPS Optimalisering deler erfaring fra hva vi har sett, og prosesser som er gjennomført.
.png)
Foredragsholder:
Tone Klund og Wenche Vigorelli
13:00 | Behovsstyrt poliklinikk og DHO PAS
Hvis du er nysgjerrig på hvordan DHO PAS-konseptet kan gjenbrukes for å sikre vekst i behovsstyrt poliklinikk kom gjerne for å høre på, og se på en demo.

Foredragsholder:
Azra Resulbegovic
Azra Resulbegovic, produktansvarlig i DIPS. Har ansvar for en rekke pasientlogistikk-produkter innenfor somatikk og psykisk helsevern.
13:30 | Modernisert folkeregister i spesialisthelsetjenesten
DIPS Integrasjon med Persontjenesten er satt i produksjon. Den oppdaterer pasientregister i DIPS med grunnleggende data fra Det moderniserte Folkeregisteret, men dette registeret sammen med NHN Persontjenesten har mye mer å by på.

Foredragsholder:
Azra Resulbegovic
Azra Resulbegovic, produktansvarlig i DIPS. Har ansvar for en rekke pasientlogistikk-produkter innenfor somatikk og psykisk helsevern.
14:00 | Økt bruk av innkjøpsavtaler for legemidler - H-resept prosjektets nye funksjonalitet i DIPS Medikasjon
Det nasjonale H-resept prosjektet, initiert av helseregionene, har som mål å øke bruken av inngåtte innkjøpsavtaler for legemidler og redusere tidsbruken på manuelle oppgjørsordninger. H-resept løsningen består av en kompleks verdikjede med flere løsningskomponenter forvaltet av ulike systemleverandører. Nødvendige systemendringer bestilles og følges opp av den nasjonale prosjektgruppen, som samarbeider med en bredt sammensatt prosjektorganisasjon.

Foredragsholder:
Lars Ursin Lunde
Lars Ursin Lunde er Senior Manager i EY, Technology Consulting. Han er teknologileder med bred erfaring fra utvikling, implementering og innføring av digitale løsninger i en rekke sektorer. Brenner for digitalisering i helsesektoren og har jobbet en rekke år med ulike nasjonale prosjekter og løsninger innenfor e-helse i Norge. Prosjektleder for det nasjonale h-resept prosjektet siden høsten 2022.
15:00 | Digital dialog med behandlende enhet – direkte kontakt mellom pasient og behandler
Hvordan kan pasienter og behandlere kommunisere sikkert og effektivt i den digitale helsetjenesten? I dette foredraget presenterer Norsk Helsenett og Helse Nord IKT den nye løsningen «Digital dialog med behandlende enhet» via Helsenorge.no, som muliggjør trygg meldingsutveksling mellom pasienter og helsepersonell i DIPS Arena på ulike tidspunkter i et typisk pasientforløp. Norsk Helsenett demonstrerer hvordan løsningen ser ut for pasienten på helsenorge.no. Helse Nord IKT deler erfaringer fra utprøving i sine helseforetak og gevinster som forventes oppnådd. DIPS demonstrerer hvordan løsningen fungerer i DIPS Arena og hvordan den skal benyttes som en naturlig del av helsepersonells arbeidshverdag.

Foredragsholder:
Oddgeir Strømsnes, Trudi Rød og Lars-Andreas Nystad
Oddgeir Strømsnes, Senior prosjektleder i Helse Nord IKT og prosjektleder for delprosjekter Digital dialog behandlende enhet i DIS-prosjektet til Helse Nord RHF. Trudi Rød jobber som produktoppdragsleder i NHN/Helsenorge, og er partnerkontakt til Helse Nord. Lars-Andreas Nystad jobber som produktansvarlig i DIPS.
15:30 | Status og Fremdrift: Utviklingen av Vedtak og Nasjonale Pasientforløp i Psykisk Helse og Rus
Vi vil i dette foredraget fortelle om status på utvikling av ny vedtaksløsning og hvordan vi vil realisere endringer i nasjonale pasientforløp i psykisk helse og rus.
.png)
Foredragsholder:
Stine Nyheim og Anine Ramberg
09:00 | Tillitsrammeverket – Nøkkelen til trygg digital samhandling
Norsk Helsenett åpner dagen med en introduksjon til det nasjonale Tillitsrammeverket – et sett av regler, prosesser, standarder og løsninger som muliggjør sikker og effektiv deling av helseopplysninger på tvers av virksomheter. De vil forklare hvordan rammeverket fungerer i praksis, hvordan leverandører kan og bør integrere det i sine løsninger, og gi en oppdatering på status for innføring i helsesektoren. Foredraget gir innsikt i hvordan Tillitsrammeverket legger til rette for at helsepersonell får tilgang til nødvendige opplysninger når de trenger det, samtidig som personvern og informasjonssikkerhet ivaretas.

Foredragsholder:
Øyvind Kvennås og Kristin Lyng
Øyvind har rollen som tjenesteeier i Norsk helsenett og har ansvar for flere av informasjonstjenestene under kjernejournal, deriblant pasientens journaldokumenter, pasientens prøvesvar og pasientens kritiske informasjon. Han er også tjenesteeier for andre initiativ som Norsk helsenett driver i samarbeid med sektoren, bl.a. digitalt helsekort for gravide og pasientens rekvisisjoner. Øyvind er utdannet sivilingeniør og har vært i Norsk helsenett siden 2016.
09:30 | Pasientens Journaldokumenter fra eksterne behandlingssteder
DIPS har i vår jobbet tett sammen med helseregionene og NHN for å gjøre eksterne dokumenter fra Kjernejournal tilgjengelige i DIPS Arena. Vi gir her et innblikk i felles utviklingsprosess, brukerinvolvering og tar en kikk på produktet som nærmer seg produksjonssetting i Helse Vest og Helse Nord.

Foredragsholder:
Øystein Olsen, Margrete Lexow Wie og Roger Slettli Nymo
10:05 | Shareit - Vi bygger bro mellom sykehus og kommune
Pasienten legges inn – men viktig informasjon blir igjen i kommunen. Hvordan påvirker manglende datadeling behandlingen vi gir på sykehus? Vi vil i dette innlegget vise hvordan bedre samhandling på tvers vil gi stor gevinst for både pasient og helsepersonell.

Foredragsholder:
Stine Nyheim og Beate Sørslett
Beate har utdanning som lege fra Universitetet I Tromsø, spesialist i generell indremedisin og har en MBA fra Warwick business school. Har vært viseadministrerende direktør i Nordlandssykehuset siste ti år, med særlig ansvar knyttet til e-helse, teknologi og innovasjon. Stine Andreassen Nyheim er produktleder i DIPS.
10:35 | Pasientens Prøvesvar og Pasientens Rekvisisjoner, i Arena AOM og Interactor
Pasientens Prøvesvar og Pasientens Rekvisisjoner er eksempler på nye nasjonale tjenester for deling av helseinformasjon på tvers. I Pasientens Prøvesvar handler det om å gjøre prøvesvar tilgjengelig for både innbygger og helsepersonell. Pasientens Rekvisisjoner omhandler i første omgang deling av prøvetakingsinformasjon slik at pasienten ikke trenger å være informasjonsbærer mellom sykehuset og fastlegen.

Foredragsholder:
Ole Martin Ryen Sand
11:35 | Samhandling i praksis: To leverandørers vei inn i DIPS-økosystemet
Hvordan kan data fra DIPS brukes til å styrke helsetjenester utenfor sykehuset – og samtidig optimalisere ressursbruken internt? Aidn og DeepInsight gir to ulike, men komplementære perspektiver på samhandling med DIPS.

Foredragsholder:
Line Adde og Håvard Thøgersen
Line Adde (PhD) er produktleder i Aidn og har jobbet i over 20 år med å utvikle, levere og tilpasse løsninger for helsesektoren. Hun jobber nå i flere prosjekter sammen med DIPS som har som mål å realisere informasjonsdeling mellom sykehus og kommune.
13:00 | Accelerating Root Cause Analysis in Kubernetes with Robusta: Events, Alerts, and Deployment Awareness

Foredragsholder:
Andy Hawkins
Andy has 20+ years experience building platforms and was an early adopter of cloud and devops leading teams in several technology providers including SignalFx (now Splunk), Chef and Pivotal. Andy has a career-long obsession with observability, operability and performance embarccing metrics, logs, traces and AI.
13:30 | End-to-End Full Fidelity Observability with Splunk: Full-Stack Insights and Troubleshooting with AI-Assisted Root Cause Analysis
Info kommer

Foredragsholder:
Leonidas Iakovidis
14:00 | Smud visualisering av Kubernetes med Grafana
Lær hvordan du som drifter av Kubernetes-plattformer raskt kan lage egne, verdifulle Grafana-dashboards. Dette foredraget fokuserer på praktiske metoder for å gjenbruke eksisterende dashboard-elementer ("klipp og lim") og enkelt lage nye paneler basert på tilgjengelige K8s-metrikker fra Prometheus. Gå fra standardvisninger til skreddersydd innsikt som hjelper deg i den daglige driften.

Foredragsholder:
Øystein Gregers Lindbjør
15:00 | Sikkerhetsmessige fordeler og ulemper med skybaserte leveransemodeller
Moderniserte journalsystemer bidrar til bedre informasjonsdeling og mer effektive arbeidsprosesser, og SaaS-modeller gir raskere gevinstrealiseringer. Økt digitalisering vil redusere - eller fjerne - noen risikoområder, men samtidig kommer det også risikoer til. I dette foredraget vil vi presentere hvilke sikkerhetsmessige fordeler som spesialisthelsetjenesten kan realisere ved SaaS, og vi vil gi innspill til hvordan de nye risikoene best kan håndteres.

Foredragsholder:
Christian Jakobsen
15:30 | DIPS i skyen - ett år senere
Hva har skjedd siden sist? Vi deler erfaringer fra prosjektarbeid og pilot av DIPS-as-a-Service, med fokus på hva vi har lært og planer fremover.

Foredragsholder:
Marius Foshaug Wik
10:00 | Mingling og expo
Fyll på kaffekoppen, besøk utstillerne og slå av en prat med nye og kjente fjes

Foredragsholder:
Pause
14:30 | Mingling og expo
Fyll på kaffekoppen, besøk utstillerne og slå av en prat med nye og kjente fjes

Foredragsholder:
Pause
14:30 | Mingling og expo
Fyll på kaffekoppen, besøk utstillerne og slå av en prat med nye og kjente fjes

Foredragsholder:
Pause
14:30 | Mingling og expo
Fyll på kaffekoppen, besøk utstillerne og slå av en prat med nye og kjente fjes

Foredragsholder:
Pause
10:00 | Mingling og expo
Fyll på kaffekoppen, besøk utstillerne og slå av en prat med nye og kjente fjes

Foredragsholder:
Pause
10:00 | Mingling og expo
Fyll på kaffekoppen, besøk utstillerne og slå av en prat med nye og kjente fjes

Foredragsholder:
Pause
11:00 | Jan Christian Vestre i foajeen
Møt opp i foajeen og få med deg innlegget fra Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre. Her er det også muligheter for å stille spørsmål.

Foredragsholder:
Jan Christian Vestre
11:00 | Jan Christian Vestre i foajeen
Møt opp i foajeen og få med deg innlegget fra Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre. Her er det også muligheter for å stille spørsmål.

Foredragsholder:
Jan Christian Vestre
11:00 | Jan Christian Vestre i foajeen
Møt opp i foajeen og få med deg innlegget fra Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre. Her er det også muligheter for å stille spørsmål.

Foredragsholder:
Jan Christian Vestre
11:00 | Jan Christian Vestre i foajeen
Møt opp i foajeen og få med deg innlegget fra Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre. Her er det også muligheter for å stille spørsmål.
