Hvordan er det å være utvikler i DIPS?
Kode med mening
Se for deg at du skulle bli syk og trenger akutt helsehjelp et annet sted enn der du vanligvis søker hjelp. Ville det vært en trygghet at helseopplysningene dine alltid var oppdatert og korrekte? Se for deg at du skulle komme i en situasjon hvor du ble en pasient med kronisk sykdom. Ville du vært takknemlig for å slippe en tur helt til sykehuset for en konsultatsjon og heller gjennomført den hjemmefra?
Våre løsninger jobber for nettopp dette, – vi kaller det kode med mening!
Vi jobber for å legge til rette for et mer effektivt helsevesen
E-helse omfatter et vidt spekter av funksjonalitet. Innholdet er alt fra enkel registrering av blodtrykksmålinger til lange formaterte tekstdokumenter og mer omfattende dokumentasjon med, bilder, lyd og video. Vi utvikler API-er slik at dette innholdet kan integreres mot andre systemer, og dermed skaper bedre samhandling på tvers i helsevesenet. Dette åpner også for at klinikere og pasienter kan lese journal og sjekke prøveresultater hjemmefra, på en trygg måte.
All utvikling gjøres i tverrfaglige team
Hvert team består av en produkteier, utviklere og kvalitetskonsulenter. Teamene støttes av både designere og helsepersonell, og de jobber innenfor flere områder. Noen team er rene plattformteam, som lager byggeklosser til de andre. Andre jobber med klart definerte produkter og fagområder, og noen legger til rette for at produktene blir levert til kunde.
Serviceteamene
..understøtter levereanseteamene med verktøy for å forenkle og kvalitetssikre leveransearbeidet.Komponentteamene
..jobber med spesialiserte tekniske komponenter.
En utvikler forteller
Marius Wiik er produkteier i teamet Iris. De jobber med en ny versjon av meldingstjeneren Communicator og har ansvar for Lab Instrument Broker med tilhørende kvalitetssikrings og forskningsmodul.
Han startet i DIPS i 2017 som sommervikar, i 2019 fikk han fast ansettelse som utvikler.
Marius Foshaug Wiik
– Som utvikler i DIPS har vi mye frihet. Teamene styrer mye selv når det kommer til teknologivalg og utviklingsprosessen. Dette gir mye rom for læring og utvikling, og jeg tror dette er en av styrkene til DIPS.
Vår kultur
– For å lære er det viktig å ha en kultur for å utforske, prøve og feile - og dele erfaringer. Dette er vi gode på i DIPS. Vi har egne faggrupper innenfor et bredt spekter av fagfelt. Det er dedikert tid satt av til kompetanseutvikling, og gruppene er i stor grad selvstendige og bestemmer selv innhold og struktur.
– I tillegg arrangeres det også interne "utforsk og lær"- dager, d:hack og DIPS Developer Days. Under disse dagene er det stort fokus på samarbeid, utvikling og læring gjennom lek – med mål om å lære noe nytt og samarbeide på tvers av avdelingene, sier Marius.
– Hvordan jobben din blir i DIPS er mye opp til deg selv. DIPS er god til å gi muligheter til de ansatte som vil litt ekstra. Vi trenger både de som kun ønsker å jobbe med utvikleroppgaver, og de som vil engasjere seg litt ekstra.
Delingskulturen er sterk
Ifølge Marius er faggruppene og de interne arrangementene med på å gjøre DIPS til en arbeidsgiver som gir gode muligheter for kompetanseheving og faglig utvikling. Det blir prioritert tid til egenlæring, dette er med på å skape et sterkt faglig miljø, men også et godt arbeidsmiljø.
– Utviklingsarbeid er iterasjon, for så å bygge opp hypoteser og prøve disse ut sammen med brukerne som har behovene, og blir påvirket av endringene vi gjør. Dette er essensen i alt utviklingsarbeid. Å forstå behovene og gjøre denne forståelsen om til et system, som etter å ha gjentatt prosessen, oppleves å ha de effektene og dekke de behovene som brukerne våre har. Det er også dette som gjør utviklingsarbeid unikt, både for som gjør det, og for de som blir påvirket av arbeidet.
– Som ny i våre utviklingsteam sørger vi for inkludering, slik at du får videreutviklet din kunnskap og knyttet den mot domenet, og ikke minst vår måte å arbeide på. Delingskulturen er sterk hos oss. - Vi kan lære av deg, på samme måte som du kan lære av andre i teamet. Terskelen for å spørre om hjelp er og skal være veldig lav hos oss i DIPS, avslutter Marius.
Dette sier våre ansatte
– Å jobbe i DIPS gir meg spennende utfordringer hver eneste dag samtidig som jeg vet at vi er med på laget for å gjøre helsevesenet til et fantastisk tilbud for befolkningen.
Jon Sigurd Trandem
Produktansvarlig
– Som produktansvarlig i DIPS er du med på å sikre at millioner mennesker får den behandlingen de trenger. Du hjelper medmennesker i en sårbar situasjon. Din mor, ditt barn - eller kanskje deg selv.
Per Arne Engstad
Produktansvarlig
– Det jeg liker best ved jobben min er at jeg får jobbe med mange forskjellige programmeringsspråk, verktøy og problemstillinger, så jeg lærer noe nytt hver dag.