Hvordan er det å være utvikler i DIPS?

Smilende mann foran PC-skjerm-1
ikon3

Produktteamene

..gjør alt fra innsiktsarbeid, både med og uten designere, til utvikling og testing før ferdig produkt er levert og testet hos kunde. 
ikon2

Serviceteamene 

..understøtter levereanseteamene med verktøy for å forenkle og kvalitetssikre leveransearbeidet.
ikon1

Komponentteamene 

..jobber med spesialiserte tekniske komponenter.

En utvikler forteller

Marius Wiik er produkteier i teamet Iris. De jobber med en ny versjon av meldingstjeneren Communicator og har ansvar for Lab Instrument Broker med tilhørende kvalitetssikrings og forskningsmodul. 

Han startet i DIPS i 2017 som sommervikar, i 2019 fikk han fast ansettelse som utvikler.

IMG_0412Marius Foshaug Wiik 

Mann koder på PC-skjerm med headset 1

– Som utvikler i DIPS har vi mye frihet. Teamene styrer mye selv når det kommer til teknologivalg og utviklingsprosessen. Dette gir mye rom for læring og utvikling, og jeg tror dette er en av styrkene til DIPS.

Vår kultur

– For å lære er det viktig å ha en kultur for å utforske, prøve og feile - og dele erfaringer. Dette er vi gode på i DIPS. Vi har egne faggrupper innenfor et bredt spekter av fagfelt. Det er dedikert tid satt av til kompetanseutvikling, og gruppene er i stor grad selvstendige og bestemmer selv innhold og struktur.

– I tillegg arrangeres det også interne "utforsk og lær"- dager, d:hack og DIPS Developer Days. Under disse dagene er det stort fokus på samarbeid, utvikling og læring gjennom lek – med mål om å lære noe nytt og samarbeide på tvers av avdelingene, sier Marius.

Dips_D Hack (portefølje) (31 of 43)

– Hvordan jobben din blir i DIPS er mye opp til deg selv. DIPS er god til å gi muligheter til de ansatte som vil litt ekstra. Vi trenger både de som kun ønsker å jobbe med utvikleroppgaver, og de som vil engasjere seg litt ekstra.

Delingskulturen er sterk

Ifølge Marius er faggruppene og de interne arrangementene med på å gjøre DIPS til en arbeidsgiver som gir gode muligheter for kompetanseheving og faglig utvikling. Det blir prioritert tid til egenlæring, dette er med på å skape et sterkt faglig miljø, men også et godt arbeidsmiljø. 

– Utviklingsarbeid er iterasjon, for så å bygge opp hypoteser og prøve disse ut sammen med brukerne som har behovene, og blir påvirket av endringene vi gjør. Dette er essensen i alt utviklingsarbeid. Å forstå behovene og gjøre denne forståelsen om til et system, som etter å ha gjentatt prosessen, oppleves å ha de effektene og dekke de behovene som brukerne våre har. Det er også dette som gjør utviklingsarbeid unikt, både for som gjør det, og for de som blir påvirket av arbeidet.

– Som ny i våre utviklingsteam sørger vi for inkludering, slik at du får videreutviklet din kunnskap og knyttet den mot domenet, og ikke minst vår måte å arbeide på. Delingskulturen er sterk hos oss. - Vi kan lære av deg, på samme måte som du kan lære av andre i teamet. Terskelen for å spørre om hjelp er og skal være veldig lav hos oss i DIPS, avslutter Marius.

 

To personer ser på stort ark med degisnskisse

Dette sier våre ansatte

– Å jobbe i DIPS gir meg spennende utfordringer hver eneste dag samtidig som jeg vet at vi er med på laget for å gjøre helsevesenet til et fantastisk tilbud for befolkningen.
Jon Sigurd Trandem
Produktansvarlig
– Som produktansvarlig i DIPS er du med på å sikre at millioner mennesker får den behandlingen de trenger. Du hjelper medmennesker i en sårbar situasjon. Din mor, ditt barn - eller kanskje deg selv.
Per Arne Engstad
Produktansvarlig
– Det jeg liker best ved jobben min er at jeg får jobbe med mange forskjellige programmeringsspråk, verktøy og problemstillinger, så jeg lærer noe nytt hver dag.
Ida Schulstad
Senior systemutvikler

Vil du bli en del av oss?

Vi er alltid på utikk etter flere flinke folk. Ta en titt på våre ledige stillinger og se om du finner jobben for deg! 

 

Besøk vår karriereside