DIPS-forum 2017

img_8133-2

Da er DIPS-forum 2017 historie, og 500 deltakere er vel hjemme med ny kunnskap og gode minner i bagasjen. DIPS Arena begynner virkelig å ta form og Lofoten har vist seg fram fra sin beste side!

j19a9877-edit-2

Det var like strålende vær her for femten år siden, sier administrerende direktør Tor Arne Viksjø. Det var i 2002. Da var det bare 30 ansatte i DIPS, og 250 deltakere på DIPS-forum. I år er antallet deltakere doblet.

Dag 1:

Det hadde nylig vært kodefrys på Arena 17.1, og de fleste kvalitetskonsulentene var igjen hjemme for å teste. Men markeds- og produktavdelingen viste stolt frem det som er laget i løpet av det siste året.

Det var tre parallelle temaløp denne dagen:

 • Pasientforløp - innleggelse
 • Pasientforløp - henvisning og poliklinikk
 • Nytt og nyttig i dag

Temaløpet for innleggelse fulgte en pasient fra innleggelse via øyeblikkelig hjelp, opphold på akuttmottak, sengepost og intensiv samt oppgaver knyttet til oppfølging etter utskrivelse. Ti etasjer opp ble vi forespeilet en pasient fra hun henvises til sykehuset, til mottak og vurdering av henvisning. Produktansvarlig Svein Pettersen viste videre til hvordan man gjorde om en sekundærhenvisning til primærhenvisning i Arena og det var flere hoder som nikket i salen. Pasienten ble så satt opp til time på poliklinikk, og deltagerne fikk følge pasientens behandling på poliklinikken og oppfølgingen videre. Nytt og nyttig-temaløpet viste akkurat det – mange korte presentasjoner av ny og nyttig funksjonalitet som på ulike måter understøtter samhandling mellom spesialisthelsetjenesten, primærhelsetjenesten og det offentlige.

Jeg er veldig imponert over alt som demonstreres her i dag, sier Viksjø.

Så bar det ut i sola og middag i det fri. Deltakerne gikk eller tok båt over til Kuba på Svinøya, der kokkene sto klare med lekker grillmat. Der kunne man meske seg med hvalbiffgryte, ferske torsketunger, kalvekjøtt, reinfilet eller laks, som ble spist under fiskehjellene mens sola varmet.

 

dji_0017Foto: Inge Wegge

 

Dagen ble avsluttet med en uforglemmelig konsert med Sondre Justad og band i kulturhuset i Svolvær. Justad, som er fra Henningsvær, fortalte at det var første konserten de ga etter en pause fra turnelivet på åtte måneder. Publikum fikk også høre en helt ny låt som ble fremført for første gang, til stor jubel. Som ekstranummer spilte Justad en nydelig låt alene på gitar. Og det spørs bare om det ikke ble noen nye Justadfans i løpet av denne kvelden.

 

j19a7842Sondre Justad tok med seg Siv Marie i DIPS opp på scenen. Foto: Inge Wegge

Dag 2:

En stor 3D DIPS Logo prydet scenen og salen var fullsatt når Adm. Dir. Tor Arne Viksjø sto for den offisielle åpningen av DIPS Forum 2017. Her fikk vi forklart hvorfor DIPS Arena er så viktig både for DIPS og for kundene våre og hvorfor DIPS Arena vil bli en innovasjonsplattform i sykehusene. Vi fikk så en presentasjon av DIPS partnere, etterfulgt av vakker sang fra den lokale artisten Magnus Bein som imponerte med sin stemmeprakt og store innlevelse.

Høydepunktet i plenumsforedraget var presentasjonen av Norsk e-helsebarometer for 2017. Det er en årlig undersøkelsen gjennomført av Opinion på vegne av DIPS hvor hensikten er å kartlegge den norske befolknings-  og norske klinikeres holdninger til e-helse og den teknologiske revolusjon i helse Norge. Det ble så satt i gang en svært så spennende paneldebatt med DIPS styreleder og tidligere helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen, Adm. Dir i DIPS Tor Arne Viksjø, Adm. Dir. på Diakonhjemmet Anders Frafjord og rådgiver i Opinion Ola Gaute som var ledet av Rune Brynhildsen.

 

df_paneldebattFoto: Inge Wegge

Etter lunsj var det lagt opp til 3 parallelle temaløp lokalisert på konferansehotellet og ett temaløp på kinoen rett utenfor hotellet:

 • Psykisk helse i endring
 • Åpen strukturert journal
 • Mot fremtiden
 • Åpen plattform "partnerforum"

Da det dessverre ikke er mulig å få med seg alle foredragene har vi sørget for at alle er blitt filmet og vil bli lagt ut på DIPS sin You Tube kanal.

Etter en lang dag var det bare å  hive på seg finstasen og møte opp til Lofotbanketten som ble en magisk affære vi sent vil glemme.

 

df_festmiddag_2Foto: Inge Wegge

Silje har gjennom flere års systematisk innsats vært med og utvikle et viktig rammeverk og verktøy for hele e-helseutviklingen i Norge og gjør en fantastisk jobb innenfor arketyper i Norge, sa prisutdeler Tor Arne Viksjø

DIPS-prisen ble i løpet av kvelden delt ut og årets vinner ble Silje Ljosland Bakke fra Nasjonal IKT.


j19a8764Foto: Inge Wegge

Det som ble presentert av både kultur, underholdning, mat og drikke var veldig bra. Gjennomføringen var prikkfri, og når vi da kunne gå ut i en varm sommernatt og fortsatt se sollyset i fjelltoppene er det bare å konkludere med at dette ble nok en svært vellykket dag på DIPS forum.

Dag 3:

Tredje og siste dag av DIPS-forum fortsatte alle parallellsesjonene frem til lunsj:

 • Èn innbygger – èn journal
 • Pasienttjenester
 • Arenafunksjonalitet
 • Teknisk forum

Årets DIPS-forum ble avsluttet i plenum med utdeling av flotte premier etter konkurransene, som både utstillere og DIPS har hatt disse tre dagene.

Deretter takket Tor Arne Viksjø for flotte dager og kunne til sist røpe at DIPS-forum 2018 arrangeres i Oslo i perioden 4.-6. juni. Vi gleder oss allerede!

Se mer om DIPS-forum

 

Call to Action