DIPS-forum 2018

_dsc9572

Her kan du oppdatere deg på hva som skjedde de tre dagene på Scandic Fornebu. Se fullt program fra DIPS-forum 2018 her. Se utvalgte videoer fra DIPS-forum 2018 på vår YouTube-kanal. 

Dag 1:

Oslofjorden glitret i nydelig sommervær, men likevel samlet rundt 550 ivrige deltakere seg i konferansesalen for å få med seg at statsministeren åpnet DIPS-forum 2018. Statsministeren oppfordret oss deltakere til å ha gode diskusjoner under DIPS-forum og spre gode eksempler fra de ulike regionene. Og den utfordringen ble en god introduksjon til resten av dag 1.

 

_dsc9439

 

Tradisjonen tro var dag 1 av DIPS-forum satt av til presentasjoner av funksjonalitet i DIPS Arena. Konsulent- og produktavdelingen viste stolt frem det som er laget i løpet av det siste året, samt noen nyheter og tips fra egne og integrerte produkter som er ute hos kundene i dag.

Det var tre parallelle temaløp denne dagen:
 • Pasientforløp - innleggelse
 • Pasientforløp - henvisning og poliklinikk
 • Nytt og nyttig i dag

dsc_1563

 

I de første to temaløpene fikk man følge hele pasientforløp gjennom ulik funksjonalitet i DIPS Arena. Det siste temaløpet handlet primært om å komme i gang med å bruke DIPS Arena. Her var det flere som slet med å finne en ledig stol, og den store interessen lover godt for de ulike innføringsprosjektene ute i helseregionene. Kåre Flø fra DIPS kom med tips om hvilke områder som er enkle å ta i bruk og hvilke moduler krever mer omtanke før man kan bytte over til Arena.

Etter mange interessante foredrag, mingling og besøk hos utstillerne var det tid for årets get-together ute i hagen på Scandic Fornebu. Med Tapas, DJ og ikke minst sol, var det duket for en skikkelig sommerfest. Selv ikke en dalende kveldstemperatur dempet praten, som gikk lett over bordene, og minglingen fortsatte inne i hotellets barområde inn i de sene nattetimer.

 

_dsc9963

 

Dag 2:

Tirsdagen startet med frokost i strålende sol og utsikt til Oslofjorden. Temperaturen hadde droppet med 10 grader fra kvelden før, men det hindret ikke de solhungrige (nordlendingene?) i å finne veien ut. Og selv om været kanskje fristet til mer utendørs aktivitet, så trakk årets DIPS-forum deltakerne 2018 etterhvert inn i svale møterom med utsikter til mer spennende faglig påfyll!

 

buebird

 

Tor Arne Viksjø, administrerende direktør i DIPS startet forumets dag 2 med å ønske velkommen og oppsummerte status på utviklingen av DIPS Arena, vår nye og toppmoderne EPJ/PAS, som nå er klar til å bli tatt i bruk av våre kunder. I alle våre helseregioner er det nå prosjekter som planlegger overgangen til DIPS Arena utover i 2019. Diakonhjemmet sykehus blir i samarbeid med DIPS forhåpentligvis det første sykehuset ut, med planlagt oppstart mot slutten av 2018.

Så var det klart for dagens "kulturelle surprise". Her startet DIPS med å vise filmen "Vi er klar", som er en del av lanseringen av DIPS Arena. "Sykepleier Siv", hovedpersonen i kampanjen, ble introdusert og hun lovet å besøke de ulike overgangsprosjektene i årene fremover. Deretter fulgt en forrykende danseopptreden fra "The Dancing Doctors", som bestod av en gruppe dansende medisinstudenter fra UiO.

 

_dsc0083

 

Deretter presenterte Ola Gaute Aas Askheim fra Opinion resultatene fra Norsk e-helsebarometer for 2018. Det er en årlig undersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av DIPS hvor hensikten er å kartlegge den norske befolknings-  og norske klinikeres holdninger til e-helse og den teknologiske revolusjon i helse-Norge. Det ble så satt i gang en interessant paneldebatt med DIPS styreleder og tidligere helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen, Adm. Dir. i DIPS Tor Arne Viksjø, Kliniker Naeem Zahid fra Telenor og rådgiver i Opinion Ola Gaute.

 

_dsc0200

 

Etter lunsj var det lagt opp til 4 parallelle temaløp:
 • Arena-funksjonalitet
 • Psykisk helse i endring
 • Pasientens e-helsetjeneste
 • Innovasjonsarena
 • Da det dessverre ikke er mulig å få med seg alle foredragene har vi sørget for at alle er blitt filmet og publiseres på DIPS sin YouTube kanal.

Etter en lang dag fikk deltakerne et par timer til å slappe av i godværet før man kledde seg i finstasen og møtte opp til festmiddag på hotellet. Her underholdt Kokken Pablo oss underveis i middagen, med musikalske innslag fra gruppen NEED Music.

 

vinner_av_dfpris

 

DIPS-prisen ble i løpet av kvelden delt ut og årets vinner ble Astrid Nygård, Delprosjektleder Løsning i DIPS Standardiseringsprosjektet ved Sykehuset Innlandet.

Prisvinneren har gjennom flere år og flere prosjekter gjort en strålende innsats for at våre løsninger skal tas i bruk og gjøre nytte. Hun er brennende engasjert i jobben sin og prosjektene hun tar på seg. Hun går gjerne inn i heftige diskusjoner, og er ikke redd for å bli hørt eller å si ifra. Dette er ei dame med bein i nesa, sa prisutdeler Tor Arne Viksjø

Til sist avsluttet partybandet Loveshack med hitparader fra 80- og 90-tallet. Det var mange slitne danseføtter etter halvannen time på dansegulvet foran scenen.

 

Dag 3:

Tredje og siste dag av DIPS-forum fortsatte alle parallellsesjonene frem til lunsj:
 • DIPS Arena – ta i bruk
 • Prosess- og beslutningsstøtte
 • Mobilitet for kliniker og pasient
 • Teknisk forum

_dsc0007

 

Årets DIPS-forum ble avsluttet i plenum med utdeling av flotte premier etter konkurransene, som både utstillere og DIPS har hatt disse tre dagene.

Deretter takket Tor Arne Viksjø for flotte dager og kunne til sist røpe at DIPS-forum 2019 arrangeres i Bergen i perioden 5.-7. juni. Vi gleder oss allerede!

Alle foto: Torgrim Halvari

Se mer om DIPS-forum

 

Call to Action