DIPS-forum 2019

Da er DIPS-forum 2019 historie, og hele 602 deltakere har reist hjem med ny kunnskap, nye erfaringer og forhåpentligvis ny energi og gode opplevelser i bagasjen. Gjennom 3 dager fikk man ta del i totalt 91 foredrag fordelt på 2 plenumsseanser og 13 temaløp, sosialt samvær og ulike kulturelle opplevelser.

Dag 1:

Ordføreren i Bergen, Marte Mjøs Persen, åpnet konferansen med å ønske oss velkommen til Bergen, i godt samspill med et av Bergens mange buekorps.

 

dips_033

 

Kolbjørn Haarr, vår administrerende direktør, ønsket deretter velkommen til hans første, men den 29. utgaven av DIPS-forum.  Kolbjørn gjorde det klart at utrulling og leveranse av vår 3. generasjons programvare DIPS Arena er både 1., 2., 3., 4. og 5. prioritet for DIPS i år. I tillegg belyste han hvordan DIPS jobber for å realisere myndighetenes visjon og målsetning om «én innbygger - én journal».

 

dips_041

 

Herlof Nilsen, Direktør i Helse Vest RHF overtok podiet etter Kolbjørn, og han gav oss et statusbilde av hvor vi har vært, hvor vi er og hvor vi bør være i E-helse-Norge i fremtiden, og understreket viktigheten av samhandling mellom systemene.

 

dips_045_1

 

Så var det duket for debatt. Vår årlige undersøkelse, Norsk e-helsebarometer, er rykende fersk, og vi benyttet anledningen til å invitere Merete Lyngstad fra Norsk sykepleierforbund, Erik Hansen – adm.dir. i Helse Vest IKT, Jacob Holter Grundt – lege og prosjektleder for regional EPJ i HSØ, Ola Gaute Aas Askheim fra Opinion og vår egen Tore Dundas – produktsjef i DIPS til paneldebatt. Resultatet ble en interessant og engasjerende samtale om helsepersonells og befolkningens opplevelse av digitaliseringen av Helse-Norge. 

 

dips_082

 

Plenumssesjonen ble avsluttet med underholdning fra André Ulveseter og hans foredrag «Bilder i kampen mot særskrivningsfeil».

 

dips_085

 

Etter lunsj begynte 4 ulike temaløp. De neste 3 timene inneholdt 20 korte foredrag og demonstrasjoner innen Arena – Demo, Fremtidens økosystem for e-helse, Nytt & nyttig i DIPS og i CosDoc.

 

dips_209

 

Vi avsluttet dag 1 med en uformell og hyggelig «get-together» på Galleri Nygaten i Bergen sentrum. Her ble det servert god mat og drikke i ærverdige og spennende lokaler. I tillegg var det tilrettelagt for at gjestene kunne utforske «Bergen by night» på egen hånd.

Dag 2:

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup åpnet dag to med et inspirerende innlegg. Regjeringen har virkelig satt digitalisering på dagsordenen, og vi fikk et godt innblikk i deres fokus på helse. Vi satte stor pris på at statsråden tok seg tid til å møte oss og alle våre gode kunder i Bergen denne solfylte og varme junidagen.

 

dips_183

 

Deretter var det duket for en lengre pause og EXPO med alle våre gode samarbeidspartneres produkter og tjenester, før 4 nye temaløp; Erfaringsløp – Arena i produksjon, Samhandling, Psykisk helse og Kommuneløp – CosDoc i produksjon. Totalt 40 ulike foredrag gjennom 6 timer gav forhåpentligvis litt av hvert for enhver smak og ulike behov.

I alle pausene mellom slagene var det folksomt rundt alle partnerstandene.

Etter noen timers egentid var det duket for et av de store høydepunktene for mange; nemlig Festmiddagen!

I år valgte vi å ta dere med på en reise, bokstavelig talt, til ulike eksotiske destinasjoner. Flyvertinner- og verter delte ut boardingkort sammen med velkomstdrinken, og foajéen var pyntet opp som en eksklusiv «DIPS Airways» lounge, hvor intensjonen var å skape forventninger til hva som skulle skje løpet av kvelden.

Da dørene til festsalen endelig åpnet seg var det som alltid en meget ivrig gjeng som strømmet inn i lokalene. Fra taket hang det en luftakrobat, ikledd flyvertinneuniform, og dermed var stemningen satt fra første øyeblikk.

 

dips_300

dips_325

 

Da alle har satt seg startet reisen for alvor. Show de Vida kickstarter kvelden med sitt show før vår egen Siv Marie Lien entrer scenen og ønsker velkommen til årets «fest-flight», naturligvis iført DIPS-rød flyvertinneuniform. Dette ble tatt imot med stor og varm jubel!

Anders og Øyvind entrer scenen igjen, og denne gangen trenger de hjelp til å lage en egenkomponert låt til forsamlingen. Vår gode, svenske venn Magnus Weiby blir valgt som bidragsyter og forsanger og leverte med stil, på selveste «svenska flaggans dag».

dips_370

Så til ett av de store og tradisjonelle høydepunktene, nemlig DIPS-prisen. Blant mange gode nominerte gikk årets DIPS-pris til Diakonhjemmet sykehus. Kolbjørn fikk æren av å overrekke både diplom og et eksklusivt bilde av Dagfinn Bakke til Diakonhjemmets direktør Anders Mohn Frafjord og hans tilreisende team. Vel fortjent for sin fantastiske innsats med innføringen av DIPS Arena.

 

dips_372

dips_374

dips_398_0

 

Vi reiser videre fra India, og denne gangen skal vi vestover til USA, nærmere bestemt til New York City. Danserne entrer scenen i gammel New York stil, med en opptreden i beste Broadway-stil.

 

dips_382

 

Desserten blir servert og vi skal videre ut og reise. Las Vegas er neste stopp, og Show de Vida tar oss med på et forrykende show med fjær og paljetter.

 

dips_411

 

Helt til slutt takker Anders og Øyvind for seg, og vi blir introdusert for neste destinasjon: Latin Amerika, med sine deilige rytmer – og han som skal sette latino-stemningen er ingen ringere enn Alejandro Fuentes. Nå er festen for alvor i gang, og det danses overalt.

 

dips_432

dips_440

 

Festmiddagen er ved veis ende, og avsluttes med en hyggelig etterfest i foajéen akkompagnert av stemningsfulle rytmer fra kveldens DJ fra Need Music.

Alle ser ut til å være riktig så fornøyde med kvelden.

Dag 3:

Friske og raske ble årets DIPS-forum avsluttet med 5 temaløp fra klokken 09.00. Siste dag stod følgende tema på menyen: Arena – fremtidens EPJ, Partner og innovasjonsarena, Pasientrettede tjenester, Teknisk forum og CosDoc – forvaltning og effektivisering.

Forumet ble avsluttet ved lunsjtider, med en god «grab & go» nistepakke til hjemreisen.

Vi takker alle sammen for innholdsrike og fine dager i Bergen, og håper vi ser dere alle til neste år og vårt 30. årsjubileum, nærmere bestemt 3. – 5. juni 2020 i Bodø.

Se mer om DIPS-forum

 

Call to Action