DIPS Forum 2021

dforum_bannerbilde_til_artikkel_endelig.png

Vel blåst d:forum 2021

E-helsekonferansen d:forum ble arrangert 7. – 8. juni, og vi ønsker å takke alle foredragsholdere, deltakere, programansvarlige, produksjon-teamet og ansatte for en formidabel innsats og engasjement. 

Programoppdateringer, kjøreplaner, innspilling, manusforfatting, markedsføring, lage presentasjoner - listen over forberedelser til vårt første heldigitale DIPS-forum er lang og det har vært mange involverte både foran og bak kamera. Men, konklusjonen er enkel - dette ble en d:suksess! 

 

Engasjement

I to dager har vi nå vært så heldig å få faglig påfyll fra både eksterne foredragsholdere og DIPS-ansatte som alle har en ting felles, de brenner for faget sitt og for e-helse. Vi har fått levert foredrag som har engasjert, inspirert og som har vært lærerike. Kommentarfeltet har blitt hyppig brukt og det har kommet både gode spørsmål, innspill og konstruktive tilbakemeldinger.  Et av foredragene hvor kommentarfeltet boblet over av emojis og gode tilbakemeldinger var gjerne Christin Gorman sitt «💡Store problemer trenger små løsninger». Her var det bare å lene seg tilbake i kontorstolen og ta inn over seg alle gode innspill og triks for hvordan enkelt løse store problem. Som hun selv sier; "Hadde det ikke vært bra å bare ha et klesplagg som funker for alle sammen uansett? En ting som bare løser behovet, men hvordan skulle det sett ut? Sånn er det for It-systemer også. Dette er rett og slett ikke bare én ting, på bare ett plan"

 

christin_gorman_kodemaker.jpegChristin Gorman

 

Komplekst

Det har hun helt rett i, e-helse er komplekst og er du av dem som liker å leke med kode og utvikling for å løse utfordringer innen helsesektoren, så satte du kanskje ekstra stor pris på et godt og informativt innblikk i sandkassen vår, Open DIPS. Strålende presentert av systemutvikler Bjørn Fjukstad som får det hele til å virke som en lek. Noe vi mistenker det er for mange av dere dyktige utviklere i DIPS og DIPS Front! 

En del av kompleksiteten i e-helse er nettopp det Gormann påpeker, det er ikke bare èn løsning som fungerer for alle. Nettopp dette tok DIPS Front sin nye integrasjonsansvarlige, Jonas, opp i sitt foredrag “Økosystem og partnerløsninger som gir mer verdi til CosDoc.” Her fikk vi presentert en leken og enkel forklaring på hva et API egentlig er, det er jo rett og slett menyen på en restaurant. Her kan kundene velge og vrake, og vi serverer som bestilt.

Forberedelsene

En digital gjennomføring krever mange detaljer og det har blitt jobbet frem til siste mulighet for å få alt så tipptopp som mulig. Det har vært innholdsrike dager for alle de involverte i planleggingen og gjennomføringen av d:forum, noe markeds- og kommunikasjonssjef Thomas Bratteteig kan skrive under på.
 

"Å arrangere og produsere et heldigitalt arrangement for over 700 deltakere, det var en ny opplevelse! Ingen tvil om at det har vært lærerikt og at det innimellom har krevd sitt, men det har virkelig vært gøy!"

d:forum 

Startskuddet til d:forum 2021 ble gitt av Kolbjørn og det er ingen tvil om at vi har en engasjert og dedikert direktør. "Begrepet «DIPS-familien» var noe jeg lærte meg da jeg startet i DIPS, det betyr noe helt spesielt. DIPS-familien er ikke bare vi som jobber i DIPS, men også alle i Norge som jobber med DIPS og våre løsninger. Vi har et felles formål, å bidra til et enda bedre norsk helsevesen. Vi skal skape en bedre arbeidshverdag og arbeidsverktøy til leger, sykepleiere og administrativt personale. Det er vårt mål, det må vi aldri glemme." 

 

Sesjoner

Etter hovedsesjonen var det åtte ulike fagsesjoner fordelt på konferansens to dager. Programmet var lagt opp med mange og korte sesjoner, og kanskje var det noen foredragsholdere som hadde ønsket seg litt mer tildelt skjermtid. Som Erik Hovde i Direktoratet for e-helse sa i fagsesjonen «Samhandling i praksis»; "Jeg snakker som en foss, men jeg har jo bare et kvarter!" 

Men, med så mange dyktige foredragsholdere som så gjerne vil dele av sin kunnskap, så er det jo forståelig at noen må holde de i ørene. Så får vi glede oss til vi skal møtes igjen fysisk med enda bedre tid, siste uken i mai i 2022. Da håper vi at vi sees til både kunnskapsdeling og festmiddag på Miklagard, nær Gardermoen. 

 

DIPS-prisen

Naturlig nok hadde Arena en god del spalteplass i programmet og var også aktuell da DIPS-prisen ble delt ut. I år gikk DIPS-prisen til Lovisenberg Diakonale Sykehus for deres innsats ved innføringen av Arena.  Vi fikk følge salg- og markedsdirektør Christian Falkenberg-Jensen da han delte ut prisen, og som han selv sa, "takk for den gode innsatsen dere har bidratt med over flere år og den formidable jobben som er gjort i Arena innføringsprosjektet."  

Se video fra når Salgs-og markedsdirektør overrasker Lovisenberg her.

 

Stemningsbilder

Noe arrangementskomitèen var litt spent på i forkant var om den virtuelle «Photo boothen» kom til å bli brukt, og det ble den! Her tikket det inn bilder av deltagere som hadde rigget seg til foran PC-skjermen, med is i sommersolen på verandaen, som satt sammen på kontorer og til og med enkelte husdyr her og der som hadde blitt innviet i d:forum. Det var flott å se hvordan deltakerne hadde det under sine konferansedager, og takk til alle som delte bilder med oss. 

At den sosiale biten var en savnet tradisjon ble ganske tydelig. Vinneren av årets fotokonkurranse ble et stemningsrikt bilde av glitrende krystallglass og fristende frukt og sjokolade perfekt plassert på en utsiktsrik fjelltopp. Gratulerer til den som tok det bildet, et bilde som oser av god DIPS-forum stemning! 

 

dforum2021blimedpavarvirtuellefotokonkurransephoto.jpg

Vinnerbildet av årets fotokonkurranse!