DIPS-forum 2022

Tre flotte dager på DIPS-forum er over for denne gang, og her kan du lese om hva som sto på programmet for i år. Alt i alt vil vi si det dette ble nok en vellykket konferanse!

DIPS state of the union:

Utenfor konferansehotellet Lily Country Club ser man golfentusiaster og flyvende golfballer som suser over himmelen mellom hullene på den store golfbanen. Inne på hotellet vrimler det av 600 ivrige deltakere i konferansesalen Yard, klare for etterlengtede konferansedager med fysisk tilstedeværelse. I år var hele dag 1 fylt med et innholdsrikt plenumsprogram, med mange spennende foredragsholdere på scenen.

For å lede showet og plenumsdagen var landets ubestridte talkshowdronning Anne Lindmo konferansier, og vi kan vel trygt si at det ble en braksuksess fra åpning og til veis ende i programmet. Og Lindmo selv sa hun var meget glad for å komme til et så flott sted ute på Kløfta, eller Norges svar på Napa Valley som hun titulerte det til å være.

 

1E3A2130

 

Først ut på scenen var administrerende direktør Kolbjørn Haarr for å fortelle om status i DIPS og konsernet, og si litt generelt om temperaturen i e-helsebransjen disse spennende tider. 

 

Kolbjørn Haarr på DIPS-forum

 

Videre kom departementsråd Cathrine Lofthus opp på talerstolen og snakket om viktigheten av norsk e-helse, og hvordan Helse- og omsorgsdepartementet tilrettelegger for å sikre innovasjon og riktige løsninger for helsepersonell.

Det ble en glidende overgang til direktør hos Direktoratet for e-helse, Mariann Hornes som oppsummerte hovedfunnene og anbefalingene fra rapporten «Samarbeid med næringslivet» (nov 2021). Det var flere i salen som stilte spørsmål i etterkant, og det ble et stort engasjement rundt temaet.

 

Mariann Horness på DIPS-forum

 

Etter en lang pause med nydelig servering, kom professor og psykiatrisk overlege Ingvard Wilhelmsen på scenen. Med humor, formidlingsevne og glimt i øyet fylte han rommet med kloke ord og sunn fornuft om prioriteringer og valg i livet.

 

Ingvard Wilhelmsen på DIPS-forum

 

Neste ut var lege og medisinsk direktør i DIPS, Henrik Auråen, som ytret sitt brennende engasjement for e-helse og viktigheten rundt gode kliniske verktøy for brukere og helsepersonell. Og det ble en fin overgang til temaet om designdrevet innovasjon og hvordan vi og helsepersonell kan jobbe sammen på nye måter, ved prosjektleder i Helse Nord Heidi Johansen og designdirektør i DIPS, Tom Gabriel Johansen.

 

Publikum på DIPS-forum

 

Neste seanse ble nokså følelsesladet for samtlige deltakere i salen, når feltarbeider Anca Heyd satte seg ned i sofaen sammen med Anne Lindmo og fortalte sine sterke historier fra sine feltarbeid for Leger Uten Grenser i Afghanistan og Jemen. Om hvordan hun sto på for å redde livet til babyer og mødre, og satte seg mål om å finne smilet til pasientene i et krigsherjet land. 

 

Anca Heyd på DIPS-forum

 

Etter en benstrekk, inntak av deilige søtsaker til kaffen, mingletid og besøk av partnere var det klart for siste seanse der viktige representanter fra Helse Sør-Øst, Helse Vest og Helse Nord kom på scenen. Tema her var status og erfaringer etter Arena-innføringene på sykehusene rundt om i regionene og ambisjoner for e-helseområdet de kommende årene.

 

1E3A3180

 

Etterlengtet mingling og sosialt:

Etter mange interessante foredrag, mingling og besøk hos utstillerne var det tid for årets get-together på Lily Country Club. Med en flott aperitiff ute i hagen, etterfulgt av deilig mat servert av de beste kokkene på hotellet ble det en hyggelig og etterlengtet sommerfest.

 

Damer som nyter servering ute

 

Fremtidens helsevesen:

Onsdag startet med en lang og god frokost for deltakerne, og hotellet kunne friste med noe for enhver smak på frokostbufféen. Denne dagen var det lagt opp til 7 parallelle løp som pågikk i de ulike konferansesalene gjennom hele dagen:

• Fremtidens behov i helsevesenet
Workshop: Prosessforbedring i DIPS Arena
• DIPS Arena
• Digital samhandling
• Arena i alle flater
• Digital hjemmeoppfølging
• Prosessforbedring i sykehus

 

1E3A4435

 

I alle pausene mellom slagene var det folksomt rundt alle partnerstandene.

Nytt for året var at deltakere kunne melde seg på en workshop om prosessforbedring i DIPS Arena som konsulentavdelingen hadde arrangert, og det ble nesten kul på dørene av antall deltakere som meldte seg på og engasjementet det ga. Les mer om workshopen her.

 

1E3A4526

 

Onsdag ettermiddag ble avsluttet med lanseringsfest av partnerportalen Open DIPS - og vi gleder oss fortelle mer om den i tiden som kommer!

 

Festmiddag og stemning

Tradisjonen tro var det festmiddag på kvelden, og det var stor stas å se alle festkledde deltakere klare til en fin aften på hotellet. Med dempet belysning, hvite duker og servitører som trippet i dørene etter å servere den nydelige maten, åpnet salgs-og markedsdirektør Christian Falkenberg-Jensen kvelden med hendene hevet og satte stemningen fra første stund. For hender i været kunne vi se mange av i løpet av kvelden og de sene nattetimer.

 

1E3A4842


DIPS-prisen ble i løpet av kvelden delt ut og årets vinner ble Arena i nord, der prosjektleder Heidi Johansen tok imot prisen. «Helse Nord og DIPS Arena i Nord-prosjektet har over flere år vært en solid samarbeidspartner for DIPS AS.

Helseregionen er også den første offentlige kunden som gjennom prosjektet har breddet ut løsningen både innen rus og psykiatri, og det somatiske området, på tid, kost og kvalitet», lød det fra prisutdeler Kolbjørn Haarr på scenen under utdelingen.

 

1E3A4784

 

Avslutning

Torsdag startet vi opp igjen tidlig på morgenen, og dagens program besto av følgende temaløp

  • Hvordan legge til rette for partnere
  • DIPS Arena
  • Kliniske fagmoduler i DIPS Arena
  • Drift og forvaltning av DIPS Arena

 

Tusen takk til alle deltakere, foredragsholdere og bidragsytere til årets DIPS-forum. Vi kan ikke si annet enn at vi er strålende fornøyd med gjennomføringen og veldig fint å se alle deltakere kose seg!

Se mer om DIPS-forum

 

DIPS-forum