Hanne Gunby (33) fra DIPS Tromsø er en av Norges 50 fremste tech-kvinner

Dato:

Skrevet av: DIPS

I dag lanserte Abelia og ODA-nettverk listen med Norges 50 fremste tech-kvinner 2024. En liste som har som overordnet mål å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse.

På listen finner man alt fra forskere til utviklere og gründere som alle har til felles å være rollemodeller og sentrale personer innenfor sine fagfelt.

1E3A4548


Innmari stas

– Det er innmari stas å stå på denne listen. Det er så mange kvinner i DIPS som kunne stått her, så det føles stort at det er meg denne gangen, sier Hanne Gunby. Vi er fremdeles få jenter i bransjen. Vi som jobber i DIPS lager produkter der majoriteten av brukerne våre er kvinner, og da må også kvinners stemmer og ideer komme frem i løsningene. DIPS er heldige og har mange dyktige kvinner i dag, men vi trenger flere. Både på utviklersiden og på ledersiden, for å sikre mangfoldige produkter.

– Jeg er stolt av DIPS, stolt av veien vi nå tar for å gjøre hverdagen til helsearbeidere bedre og stolt av at vi tør å satse på folk.

Tilslutt ønsker ønsker jeg alle medkvinner gratulerer med dagen, spesielt tech-kvinnene og helse-kvinnene, avslutter Gunby.


Avgjørende kompetanse

– Det brede spekteret av yrker, bransjer og sektorer forteller at listen representerer noe mer enn et tiltrengt mangfold i en mannsdominert bransje. Teknologi er nemlig sektorovergripende og selve nøkkelen for at vi skal lykkes med omstillingen av Norge, sier juryleder og adm.dir. i Abelia Øystein Søreide.

En rapport fra Samfunnsøkonomisk Analyse viser at Norge kommer til å trenge 40 000 med ikt-utdanning innen 2030.

 

Brennende engasjement

– Hanne med hennes brennende engasjement og store entusiasme har kommet mange i DIPS til gode. Hun har banet i vei for nye tanker og sørget for økt kompetansedeling, kunnskap og innovasjon inn i selskapet. Hanne tør, og hun våger. Det gjør henne til et forbilde for mange jenter. Og det er ikke lett, spesielt innen programvareutvikling, hvor andelen av kvinner er få. Jeg håper dagen i dag og Hannes nominasjon, viser vei for andre kvinner om at det er utfordringer og muligheter som gir plass for flere kvinner i vår bedrift,- sier HR sjef Stian Sørensen i DIPS.

 

Rollemodeller

Listen Norges 50 fremste tech-kvinner skal være med å fremme rollemodeller som inspirerer andre til å velge teknologi som yrkesretning.
– Selv om listen viser til flere dyktige personer som setter tydelige avtrykk gjennom jobben de gjør, har vi for få kvinnelige teknologer i Norge. Vi trenger rollemodeller som viser vei for andre, og det er nettopp dem vi feirer i dag, sier Søreide.


Juryen har lagt vekt på følgende i sin utvelgelse av listen: 

  • teknologiforståelse
  • konkrete bidrag og prestasjoner
  • motivasjon/innsats for mangfold og inkludering i teknologi

Gratulerer så mye til Hanne med den gjeve utvelgelsen! 


Hanne Gunby_NY_Highres

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev for mer informasjon