d-hack illustrasjon

d:hack 2021

Dato:

Skrevet av: DIPS

Hvert år arrangeres det hackaton i DIPS, under navnet d:hack. Dette er et populært arrangement der målene i hovedsak handler om “Å lage noe, fikse noe eller lære seg noe”.

d-hack illustrasjon

d:hack illustrasjon

I år ble d:hack arrangert i september og det var podkastvertene for d:pod - Kode med mening, Hanne og Sverre, som var programledere. De ledet ca. 240 DIPS’ere stødig gjennom to innholdsrike og kreative dager og sørget for stort engasjement som smittet over på samtlige deltakere.

Vertene Hanne og Sverre smiler under årets DIPS hackaton

Foto: Sverre og Hanne ledet årets d:hack 

Til forskjell fra i fjor kunne vi i år endelig ta på skoene og springe inn på kontoret for å fundere og løse oppgaver sammen med engasjerte og ivrige kollegaer.

«Jeg synes d:hack er et fantastisk arrangement som skaper utrolig mye engasjement og inspirasjon.

Yoga og damenes d:hack

Morgenen ble kickstartet med Yoga for alle deltakerne, der damene bak RÅ Yoga i Bodø hadde lagt opp en god start på dagen med litt enkle «tøy- og bøy øvelser.»

Det ble også arrangert damenes d:hack på hovedkontoret i Bodø torsdag ettermiddag der over 30 DIPS- damer møtte opp for å høre med om yoga som lifehack, ha en liten stund med kontoryoga, samt servering av bobler og makroner. Etterpå møttes de ansatte for pizza og øl i sosialsonen hvor mange DIPS’ere hadde tatt turen.

Yoga og damenes d:hack

Foto:  "Foredrag om "Yoga som life-hack" og morgenyoga for alle i DIPS var på programmet

Hackaton og kodekurs

Alle ansatte er oppfordret til å delta på d:hack, selv om de til daglig ikke er i nærheten av å jobbe med koding og programmering.

For målgruppen som ikke sitter med programmering til det daglige, var det store muligheter for å lære seg nettopp dette under årets kodekurs. Oppgaven i år gikk ut på å programmere en vanningssensor som skal gi beskjed dersom planten din trenger vann.

En genial liten sensor som man stikker i jorda på planten sin på kontorpulten, og som raskt gir beskjed dersom du er savnet etter noen dager på hjemmekontor med et blinkende surfjes, og som lyser opp et hjerte når den er fornøyd. Happy plant – happy DIPS’er.

Kodekurs under dhack

Kreativitet

Hvert år er det flere ulike konkurranser hvor de ansatte jobber med å utvikle sin egen idè. I år var det mange gode bidrag. Andre og tredjeplassen gikk til en døråpner-løsning for de som glemmer adgangskortet sitt og en løsning for varsel dersom båten din har tatt inn vann og er i fare for å synke. Vinneren av konkurransen ble et team som jobber frem en app som kan være alle foreldres ønskedrø, "Hvorfor det". Den skal kunne svare på de tusen spørsmål barn stiller i løpet av en dag, sett fra et barns perspektiv. Det blir spennende å følge med på utviklingen av den fremover!

Bilde av DIPPY og en smilende mann som oppdaget han

Foto: En av arrangørene og "hjernen bak d:hack" Bjørn Fjukstad var godt fornøyd med årets hackaton 

Se filmen fra årets d:hack her: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev for mer informasjon