DIPS-forum og dame som smiler

Samarbeidsprosjekt for e-helseinnovasjon

Dato:

Skrevet av: DIPS

Innovasjonssamarbeid for bedre helseløsninger - vi har gjennomført nettverkstreff i KNIPS.

Og hva er KNIPS lurer du kanskje? Jo, sammen med Nordlandssykehuset HF, Deepinsight og Aidn har vi laget en felles arena for å fremme e-helseinnovasjon og morgendagens helseløsninger. Alt drevet frem av nærhet og behovene fra brukerene 👩‍⚕️ 👨‍⚕️

Mye har skjedd siden innovasjonssamarbeidet ble startet i 2022 og KNIPS inviterte derfor interesserte til å delta på nettverkstreff 15. mars, hvor man fikk høre om noen av de pågående prosjektene som er satt i gang, og se nye løsninger.

Fire utviklere i DIPS som jobber med helseinnovasjon

Foto: Fire utviklere som jobber med e-helseinnovasjon sammen med prosjektledere i KNIPS i forbindelse med et hackaton. 

 

Pasientrollen sto selvsagt i sentrum og Merete Johansen fra Nordlandssykehuset HF presenterte DEIS-prosjektet som har laget et "proof of concept" for datadeling mellom systemer for digital hjemmeoppfølging (DHO) og DIPS Arena. Vår Azra Resulbegovic kunne vise frem den nye løsningen for oppfølgingen av DHO pasienter i Arena som er utviklet i tett samarbeid med brukere. Anne Lise Oiesvold presenterte det spennende innsiktsprosjektet Pasientinvolvert Planlegging.

 

IMG_8557

Foto: Fra nettverkstreffet i KNIPS på Nordlandssykehuset. 
 

Effektiviserende og ressursbesparende teknologi var også en sentral del av programmet, der Olav Willumsen Haugå og Håvard Bøyum fra Deepinsight viste fram sine løsninger for taktisk og operasjonell operasjonsplanlegging som de har utviklet i samarbeid med flere sykehus og DIPS. Vi fikk også høre om mulighetene KI gir innenfor helsevesenet fra Bjørn Fjukstad i DIPS. Formiddagen ble avsluttet med minglelunsj og omvisning for de som ønsket i Linken eHelse Lab - vi gleder oss til fortsettelsen.

 

 

Det at vi får jobbe tett sammen med de som kjenner behovene i sykehuset er en kjempeviktig forutsetning for å lykkes med innovasjonsprosjektene

- Liv Bollvåg, forskningsleder i DIPS

 

Liv Bollvåg portrett

Foto: Liv Bollvåg

Meld deg på vårt nyhetsbrev for mer informasjon